نسخه ها و حالات ویندوز سرور 2019

نام کاربری : پسورد : یا عضویت | رمز عبور را فراموش کردم



ارسال پاسخ
تعداد بازدید 36
نویسنده پیام
pouyanweb99 آفلاین


ارسال‌ها : 8
عضویت: 31 /1 /1399


نسخه ها و حالات ویندوز سرور 2019
نسخه ها و حالات ویندوز سرور 2019
قبلا در مقالات جداگانه بررسی کوتاهی بر ویندوز سرور ۲۰۱۹ داشتیم و برخی از امکانات جدید ویندوز سرور ۲۰۱۹ را معرفی کرده بودیم که مطالعه آن ها هم خالی از لطف نیست.

ویندوز سرور ۲۰۱۹ علاوه بر نسخه های دیتاسنتر و استاندارد در دو حالت مختلف در دسترس میباشد Server Core و Desktop Experience (GUI). در این مقاله به نکات کلیدی و تفاوت های هر دوی این حالت ها میپردازیم که در هر دو نسخه ویندوز سرور ۲۰۱۹ استاندارد و ویندوز سرور ۲۰۱۹ دیتاسنتر موجود میباشند.
سرور مجازی
در این مقاله به بررسی هر دو حالت و نکات کلیدی و مزایا و معایت هر یک به صورت جداگانه خواهیم پرداخت و سعی میکنیم به شما دید کامل تری نسبت به نسخه و حالت های مختلف ویندوز سرور ۲۰۱۹ بدهیم.

ویندوز سرور ۲۰۱۹ در نسخه های زیر در دسترس میباشد:



Windows Server 2019 Standard (Server Core or Desktop Experience)
Windows Server 2019 Datacenter (Server Core or Desktop Experience)
Windows Server 2019 Essentials (Desktop Experience only)
Hyper-V Server 2019 — (Server Core only)
مقایسه نسخه های ویندوز سرور ۲۰۱۹
برای اینکه امکانات نسخه های مختلف را واضح تر مقایسه کرد به جدول زیر توجه کنید:

خرید سرور مجازی

نسخه های ویندوز سرور 2019 پ تفاوت های آن ها
نسخه های ویندوز سرور ۲۰۱۹ و تفاوت های آن ها



همانطور که در جدول بالا ملاحظه میکنید ویندوز سرور ۲۰۱۹ Hyper-V فقط در حالت Server Core موجود میباشد که رایگان نیست میباشد با این وجود تمامی امکانات Server Core رو دارا میباشد و متعاقبا ابزار های Essential فقط در حالت Desktop Experience در دسترس میباشند.



هنگام نصب باید تصمیم بگیرید! Core Server یا Desktop Experience
در نسخه های قدیمی تر ویندوز سرور مانند ویندوز سرور ۲۰۱۶ در هنگام نصب میتوانستید از بین نسخه های مختلف یکی را انتخاب کنید مثلا میتوانستید Windows Server 2016 Datacenter را نصب کنید اما بعدا در حین استفاده به نسخه Standard تغییر بدهید به طور مشابه میتوانستید در هنگام نصب حالت Core Server را انتخاب کنید اما بعدا به حالت Desktop Experience تغییر بدهید.

سرور مجازی رایگان

اما در هنگام نصب ویندوز سرور ۲۰۱۹ اگر حالت Core Server را انتخاب کردید دیگر امکان تغییر به حالت Desktop Experience را نخواهید داشت و مجبور خواهید بود که تا آخر در همین حالت از ویندوز سرور ۲۰۱۹ استفاده کنید اما امکان تغییر از نسخه دیتاسنتر به نسخه استاندارد را کماکان مانند ویندوز سرور ۲۰۱۶ خواهید داشت. پس هنگام تهیه سرور مجازی ویندوز اگر قصد نصب ویندوز سرور ۲۰۱۹ را داشتید باید به این نکته توجه داشته باشید که کدامل حالت از ویندوز سرور ۲۰۱۹ را نیاز دارید.

برای اینکه بهتر متوجه تفاوت دو حالت معرفی شده در ویندوز سرور ۲۰۱۹ بشوید به معرفی آن ها میپردازیم:



Windows Server Desktop Experience (GUI)

این حالت از ویندوز سرور همان فرم همیشگی نسخه های مختلف ویندوز سرور میباشد که از زمان های قدیم با ما بوده و با آن آشنا هستیم. طبیعات نسخه Desktop Experience یک رابط کاربری بسیار ساده و مناسب دارد که یوزرفرندلی میباشد و به سادگی میتوانید با چند کلیک کارهای مختلفی را انجام دهید و برای استفاده از آن مجبور نیستید دستورات مختلف را حفظ باشید همچنین میتوان به صورت ریموت یا لوکال آن را مدیریت کرد.

سرور مجازی لینوکس

ویندوز سرور 2019 حالت Desktop Experience
ویندوز سرور ۲۰۱۹ حالت



Windows Server — Server Core

حالت Server Core بسیار متفاوت میباشد. در این حالت شما هیچ رابط کاربری ندارید و فقط از طریق command line و یا PowerShell میتوانید سرور خود را مدیریت کنید. این حالت از ویندوز سرور ۲۰۱۹ پیچیده تر میباشد و کار با آن حتی برای افراد با تجربه تر هم سخت خواهد بود پس اگر کاربر با بسیار با تجربه ویندوز سرور نیستید در هنگام سفارش سرور مجازی ویندوز به این نکته توجه داشته باشید.



ویندوز سرور 2019 در حالت Server Core
ویندوز سرور ۲۰۱۹ در حالت Server Core

سرور مجازی میکروتیک


معرفی مزایا و معایب ویندوز سرور ۲۰۱۹ در حالت Server Core
میتوان مهم ترین مزیت استفاده از این حالت را در منابع کمتری که مصرف میکند دانست. ویندوز سرور ۲۰۱۹ در حالت Server Core به رم و فضای هارد و حتی پردازنده کمتری نیاز دارد همینطور در این نسخه امنیت بیشتر است زیرا به خاطر میزان کدنویسی کمتر و بخش ها و ابزار های کمتر نقاط آسیب پذیر بسیار کمتری دارد. در این حالت ویندوز با حداقل امکانات و ابزار ها نصب میشود ولی با توجه به نیاز کاربر میتواند بخش های زیاری را به آن اضافه کند البته این نکته را به خاطر داشته باشید که تمامی امکانات ویندوز سرور در حالت Server Core قابل نصب نیست و در این حالت تعدادی از امکانات و ابزار ها را از دست خواهید داد.

در حالت Server Core ویندوز سرور ۲۰۱۹ آپدیت ها و پچ های بسیار کمتری خواهد داشت که این به معنی نیاز بسیار کمتر به ریستارت کردن سرور میبادش! همانظور که میدانید در سرور های ویندوز ریستارت کردن میتواند کاری بسیار خطرناک و زمانبر باشد مخصوصا در هنگامی که محصولات و سرویس های مهمی از طریق آن در حال عرضه و اجرا باشند.

بزرگ ترین عیب ویندوز سرور ۲۰۱۹ در حالت Server Core میتواند رابط کاربری ان باشد که برای کاربر ها کار با آن ساده نیست ولی معایب دیگری هم در این حالت خواهید داشت مانند مدیریت سرور از راه دور که در این حالت پیچیدگی های خود را دارد.

یکی دیگر از مزایای ویندوز سرور ۲۰۱۹ در حالت Server Core امکان غیر فعال کردن آپدیت های خودکار و دستی کردن آن ها با استفاده از Sconfig میباشد. همانطور که همه ما میدانیم آپدیت های ویندوز و درخواست ریستارت بعد از آن یکی از مشکلات اکثر کاربران نسخه های مختلف ویندوز میباشد.

میتوان در ادامه معرفی این حالت از ویندوز سرور ۲۰۱۹ به نکات دیگری هم اشاره کرد اما تا به اینجا به نکات اصلی اشاره شد و به سراغ حالت Desktop Experience میرویم.

سرور ویدئو کنفرانس

معرفی مزایا و معایب ویندوز سرور ۲۰۱۹ در حالت Desktop Experience
شاید یکی از بهترین مزایای استفاده از ویندوز سرور در حالت Server Core همین باشد که دلتان برای رابط کاربری ویندوز سرور تنگ خواهد شد!

طبق معمول نسخه های دیگر ویندوز سرور به محض روشن شدن و بالا آمدن ویندوز پنجره مدیریت سرور به صورت خودکار باز میشود و از همین نقطه به بعد میتوانید کل سرور خود را با حرکات ماوس مدیریت کنید!



پنجره مدیریت سرور در ویندوز سرور 2019
پنجره مدیریت سرور در ویندوز سرور ۲۰۱۹



در اینجا قصد نداریم که ادعا کنیم که مدیریت سرور با استفاده از ویندوز سرور ۲۰۱۹ در حالت Desktop Experience ساده است اما باید قبول کرد که این حالت بسیار بسیار ساده تر از حالت Server Core میباشد.

رابط کاربری ویندوز سرور ۲۰۱۹ مشابه رابط کاربری استفاده شده در ویندوز ده نسخه ۱۸۰۹ میباشد با این تفاوت که تنظیمات اولیه در ویندوز سرور ۲۰۱۹ برخلاف ویندوز ده بیشتر به سمت بالاتر بردخت امنیت و سطح حریم خصوصی کاربران میباشد.

ویندوز سرور ۲۰۱۹ در حالت Desktop Experience امکانات و ابزار های از پیش نصب شده بسیار بیشتری دارد که استفاده از آن ها بسیار ساده میباشد اما باید به این نکته نیز توجه داشت که این امر باعث خواهد شد که به منابع بیشتری مانند رم و هارد و پردازنده قوی تر نیاز داشته باشید.

محدودیت های ویندوز سرور ۲۰۱۹ در حالت Server Core
به صورت کلی میتوان گفت تمامی کارهایی که در حالت Server Core انجام میدهید را میتوانید در حالت Desktop Experience هم انجام دهید حتی ساده تر اما برعکس این موضوع صادق نمیباشد. در ویندوز سرور ۲۰۱۹ در حالت Server Core امکان استفاده از بعضی ابزار های مهم را نخواهید داشت که در زیر لیست شده اند:

Microsoft Server Virtual Machine Manager 2019 (SCVMM)
System Center Data Protection Manager 2019
Sharepoint Server 2019
Project Server 2019
سایر ابزارهایی که در دسترس نخواهند بود و امکان افزودن آن ها به سرور را نخواهید داشت عبارت اند از Windows Tiff IFilter, Internet Printing Client, RAS Connection Manager Kit, Simple TCP/IP Services, TFTP Client, Windows Search Service, XPS Viewer و …

امضای کاربر : خرید سرور مجازی
خرید سرور مجازی
یکشنبه 31 فروردین 1399 - 15:10
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
ارسال پاسخ



برای ارسال پاسخ ابتدا باید لوگین یا ثبت نام کنید.


پرش به انجمن :

Powered by Tem98 | Copyright © 2009 Rozblog Group